ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Colmar, στην πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας.

Εβδομάδα αφιερωμενη στους δρόμους του κρασιού
Aν και έλεγα να συνεχίσω την Βουργουνδία, είδα τους τρελλοτουρίστες που άρχισαν να γράφουν για την Αλσατία (ω! τι ομορφιά και αυτή η Αλσατία) και σκέφθηκα να ξανα-ανεβάσω μερικές αναρτήσεις σχετικά με προορισμους οινο-ταξιδιωτικούς και αύριο να γράψω για την Βουργουνδία.
Eτσι λοιπόν πρώτη θα φανεί η Colmar, μετά η Βουργουνδία και στο τέλος το ταξίδι της φίλης μου της Κικής στον Ρήνο και το κρασοχώρι Ρουντεσάιμ.
26-10-2008
...Και έτσι λοιπόν, μ' αυτά και μ' αυτά (θα σας τα πω σιγά- σιγά ) χάσαμε την πτήση για το Παρίσι που ήταν για την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου. Ξυπνήσαμε το μεσημέρι και πήγαμε στο αεροδρόμιο, αφού είχα ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΑΡΙΣΙ, διότι απλά πιά δεν θέλω να πάω Παρίσι, κοιτάξαμε τις πτήσεις στην οθόνη, είχε για Ηράκλειο (σιγά μην γύριζα πίσω στην Κρήτη :Ρ), είχε για Σάμο, Ικαρία (και το διαβατήριο τι το κρατάω για να πάω στην Σαμο με το διαβατήριο ή στην Ικαρία) για Παρίσι (είπαμε τώρα ....) και 17:05 Μιλάνο, κοιταζόμαστε όλο νόημα, είχαμε και ακριβώς δύο ώρες στην διάθεση μας, να πιούμε και ένα καφέ να πάρουμε τα εισιτήρια, λέω να κρατηθούν και όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες, ρωτάω τον γιό μου, "αν δεν πάμε Παρίσι που θες να πάμε" και τελείως μηχανικά μου απαντά "Μιλάνο" (εκπαιδευμένο παιδί) λέμε ...βουρρρ για εισιτήρια. Λίγες μέρες μετά και αφού έχουν μεσολαβήσει μερικές στάσεις σε Ελβετία και Γερμανία βρισκόμαστε στην Colmar, στην πρωτεύουσα των κρασιών της Αλσατίας. Η πόλη με την πρώτη ματιά μου φάνηκε κουκλίστικη, γλυκιά και άκρως ανθρώπινη. Mερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες είναι ότι στην Colmar γεννήθηκε ο Frédéric Auguste Bartholdi, ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε το άγαλμα της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη. Επίσης η Colmar είναι μια πόλη πνιγμένη στα λουλούδια, τόσα πολλά που μόνο τα χρώματα και ο διάκοσμος με έκαναν για ακόμα μια φορά να αισθανθώ πολύ άσχημα και μίζερα, γιατί απλά ορισμένα πράγματα δεν είναι θέμα ούτε να είσαι η μεγάλη οικονομική δύναμη ούτε πολιτική, πολύ απλά είναι θέμα γούστου, καλού γούστου... Happenings, οινο-γαστρονομικά, γιορτές, μουσικά φεστιβάλ και ότι άλλο σκεφτείτε είναι εδώ συν μιας πολύ όμορφης πόλης που βρίσκεται΄μία ανάσα απο το Στρασβούργο και άλλη μια από το πανέμορφο Freiburg (αυτό θα το δείτε σε επόμενη ανάρτηση). Πολλές πληροφορίες θα βρείτε εδώ για την καταγωγή και την ομιλούμενη διάλεκτο στην Αλσατία, αφού οι Αλσατοί είναι γερμανοί "alamans". Επίσης εδώ θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τα κρασιά της Αλσατίας. Τα κρασιά συνήθως εμφιαλώνονται σε ψηλά λεπτα μπουκάλια, φέρουν γοτθικούς χαρακτήρες στις ετικέτες και πολύ συχνά τα ονόματα είναι γερμανικά. Οι βασικές ποικιλίες που καλλιεργούνται εδώ και δίνουν τα φημισμένα κρασιά της Αλσατίας είναι: Gewurztraminer, Reisling, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc και Muscat. H κουζίνα είναι γερμανική και αν ακόμα και αν είστε σε δίαιτα σπάστε την και δοκιμάστε τάρτες με φρούτα, αξίζει για μία τάρτα με φραμπουάζ και ένα υπέροχο Reisling να λοιμοκτονήσετε με την επιστροφή σας στα πάτρια... και με μύρτιλα καλά είναι...κάντε κλικ να διαβάσετε την συνταγή Ενδιαφέρουσες συνδέσεις Λίστα με τα μουσεία της Αλσατίας Οι δρόμοι του κρασιού της Αλσατίας Η Colmar στο wikipedia Colmar

17 σχόλια:

Roadartist on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 12:36 π.μ. είπε...

αχ όνειρο.......

Natassa on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 12:41 π.μ. είπε...

καλησπέρα roadartist :)

Phivos Nicolaides on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 6:53 π.μ. είπε...

Nατάσσα, απίθανες οι φωτογραφίες σου, έτοιμες για τον 'ταξιδιάρη' τι λες;

Natassa on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 9:46 π.μ. είπε...

@phivos nicolaides
Ευχαριστώ πολύ :)
Τιμή μου να με φιλοξενήσει ο ταξιδιάρης!

witchofdaffodils on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 10:16 π.μ. είπε...

καλημέρα :)
Όμορφη πόλη, καθαρή, λουλουδιαστή που σε παραπέμεπει στην αισθητική της κεντρικής Ευρώπης.

΄Θέλουμε κι άλλο;-)

Eνα πράγμα δεν κατάλαβα, γιατί καταψηφίσατε το Παρίσι..όσες φορές και να πάει κανείς, είναι ανεξάντλητο..

Natassa on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 10:51 π.μ. είπε...

λοιπόν το στορυ έχει να κάνει ως εξής , κανονίζουμε να πάμε Παρίσι απο τον Φεβρουάριο, κάθε φορά που κλείνουμε ημερομηνίες 1-2 μέρες πριν την αναχώρηση κάτι συμβαίνει και ακυρώνουμε...τώρα για τρίτη φορά, είμαστε Τήνο, βγαίνει το απαγορευτικό, φτάνουμε μετά από 3 μέρες εξαντλητικού αέρα, στις 3:00 το πρωί στην Ραφήνα και 7:40 πετάμε, αν ήμασταν μόνοι, αυτό δεν πολύ πειράζει, αλλά με τον μικρό δεν θέλω τέτοιες ταλαιπωρίες...αλλά αν σου πω, (που δεν λέγεται εδώ τέτοιο πράγμα) τι συνέβει την πρώτη και δεύτερη φορά, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις...το Παρίσι μπορεί να περιμένει, το μόνο που κλαίω είναι η herberie που δεν μπορώ να σου πω πόσο ψηνόμουν να πάω...δε, το ταξίδι μας αποζημίωσε πλήρως !

eleni on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 7:34 μ.μ. είπε...

Πανέμορφη πόλη!Τα σπίτια ονειρεμένα-και τα λουλούδια..!

Ενδιαφέρουσα η τάρτα,πλησιάζει η εποχή για τα μύρτιλα.

Phivos Nicolaides on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 9:40 μ.μ. είπε...

Natassa. Πες πως έγινε. Απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος. Είναι υπόσχεση για σένα από τον ΄Ταξιδιάρη'!

kiki on 27 Οκτωβρίου 2008 στις 10:03 μ.μ. είπε...

Ωραίο το 1ο ρεπορτάζ. Πότε θα έχουμε συνέχεια;
:-)))

Ανώνυμος είπε...

Την πόλη υποθέτω ότι την γνωρίζατε λόγω κρασιών, ε; προσωπικά δεν την είχα ξανακούσει και πολύ κακώς έκανα! Είναι πανέμορφη!

Natassa on 28 Οκτωβρίου 2008 στις 9:05 π.μ. είπε...

@eleni
μα τόσα λουλούδια πια ...το θέαμα ήταν καταπληκτικό!

@phivos
όποτε θέλεις :)))

@ kiki
σύντομα σύντομα!

@ penny
Πέννυ μου, αργότερα θα ακολουθήσει συνέχεια με την Βουργουνδία...νομίζω ότι θα γίνει ιδιαίτερα ξεκάθαρο πόσο όμορφα είναι όλα αυτά τα μέρη που έχουν οινικό πολιτισμό χρόνων ....
από την Βουργουνδία δεν ήθελα να φύγω ..αφότου έφυγα δεν βλέπω την ώρα πότε να ξαναπάω...υπάρχει μία διαφορά μεταξύ τόπως όπου παραουσιάζουν ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και παραδοσιακών οινικών προορισμών, είναι από την μία τι μπορεί να μας δώσει η φύση ο Θεός, και από την αλλή είναι τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος ...

Σοφία on 3 Νοεμβρίου 2008 στις 2:52 π.μ. είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση! Έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια για το Colmar, αν και δεν έχω πάει (ακόμα χεχε).

kiki on 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:19 π.μ. είπε...

Καλεεεεεεεε! Ήθελα κι εγώ να συμμετάσχω με αυτό το ποστ του Ρήνου! χαχαχα! Δεν πειράζει όμως. Κι έτσι συμμετείχα. Ωραίο θέμα διαλέξατε παιδάκια! Μπράβο!

KitsosMitsos on 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:21 μ.μ. είπε...

Είπαμε για αφιερώματα, αλλά εσύ ως ειδική ανέβασες τρελά τον πήχυ!!!
Καλησπέρα

Σοφία on 20 Δεκεμβρίου 2009 στις 5:48 μ.μ. είπε...

Ααααχ τι μου θυμίζεις τώρα!!! Πέρσυ τέτοια εποχή ήμουν στο Colmar...

φαν΄ξ on 16 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:17 μ.μ. είπε...

Αχ είναι μια υπέροχη πόλη! Σκεφτόμαστε με το αγόρι μου να πάμε το Δεκέμβρη! Δεν ξέρουμε πώς όμως! Να πάμε Γαλλία ή Γερμανία; Κι από κει, πώς θα πάμε σ' αυτή τη μαγική πόλη;; Ας με βοηθήσει κάποιος... Ευχαριστώ! :-)

Unknown on 5 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:17 π.μ. είπε...

ΝΑΤΑΣΑ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ
!!ΟΜΟΡΦΑΑΑ!!!